ExPL-DC és ExPL-AC védelmi elosztók

 Az ExPL napelemes DC és AC védelmi elosztók alkalmazása ideális választás a napelemes rendszerek biztonságos működésének kialakítására. A tervezésnek, gyártásnak és a prémium minőségű termékek használatának köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak a napelemes energetikai rendszerek speciális igényeihez.
A standard típusokon túl, kompromisszumok nélküli egyedi ExPLe konfigurációk definiálhatók az egységesített űrlapok alkalmazásával.

Az ExPL-DC és ExPL-AC védelmi elosztók megfelelnek az 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletben kiadott új Országos Tűzvédelmi Szabályzatban – OTSZ 5.0 rögzített szempontoknak és a kapcsolódó Tűzvédelmi Műszaki Irányelveknek – TvMI.
Kompatibilitásuk a rendszerek tervezését és a megfelelő topológiák kialakítását egységesítik és leegyszerűsítik.
A távlekapcsolási lehetőségek mind a létesítmények villamos hálózatához, mind a telepítési kialakításokhoz igazodnak.

NOARK fotovoltaikus DC és AC kapcsoló- és védelmi készülékeiből összeállított védelmi elosztóknak köszönhetően biztonságosan üzemeltetheti létesítményeit és energiatermelő napelemes rendszerét. Kiemelten fontos, hogy megfelelő minőségű védelmi készülékei megbízhatóan és hosszútávon biztosítsák a napelemes rendszer gondtalan működését.

Plug’n’Power csatlakozási technológiával a védelmi elosztók rendszerbe integrálása lényegesen leegyszerűsödik. A DC oldali elosztókra szerelt, egységesített MC4 csatlakozók összedugásával, a feszültség alatti kábelek biztonságos kezelése mellett, rendkívül gyorsan helyezheti üzembe napelemes rendszerét.