ExPL Hibrid szigetüzemi – és önfogyasztás optimalizált üzemvitelű rendszerek

A 2022.10.13. napi Kormányinfó során Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által közzétett információk alapján a villamosenergia hálózat fejlesztési- és korszerűsítési szükségessége következtében felfüggesztik mind a háztartások, mind a kis-és középvállalkozások által létesített napelemes rendszereire vonatkozó villamos hálózatba történő betáplálás lehetőségét.
A megváltozott szabályozás a már megvalósult rendszerekre, befogadott és előjegyzett igényekre nem fog vonatkozik. A megnövekedett számú létesítések és várhatóan a továbbiakban is növekvő zöld energia befogadásához és a hosszú távú fenntarthatóság érdekében elengedhetetlen a modernizált villamosenergia hálózat .
A jövőbeni új létesítések során kiemelt szerep jut az Energiatároló rendszerekkel / akkumulátorokkal rendelkező napelemes beruházásoknak. Ezen rendszerek meglévő fogyasztói csoportokhoz és a villamosenergia hálózathoz történő megfelelő és biztonságos illesztése kiemelten fontos.
A lakossági HMKE rendszerek esetében a napelemek által megtermelt energia saját háztartásban történő felhasználása, valamint a többlet energiatermelés tárolása válik szükségszerűvé az új szabályozásnak köszönhetően. A kis- és középvállalkozások beruházásai elsősorban a saját célra előállított villamosenergia optimalizált felhasználását kell, hogy szolgálják.

Gondoljon Ön is saját háztartásában vagy céges környezetében a fenntartható jövőre!

Azt keresi, hogy milyen megoldással lehet élni?

Gondoljon Ön is saját háztartásában vagy céges környezetében a fenntartható jövőre!

Gondolatébresztő videó

Inetrjú: Construma 2022. 04.08

Amennyiben érdeklődik energiatárolással rendelkező rendszerek iránt, valamint szeretne további információt kapni a lehetséges megoldásokról, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.